eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

MÁV-Start: forgalomba állt a négyszázadik wifis vasúti jármű

Forgalomba állt a négyszázadik internetezésre alkalmas vasúti jármű szerdán, így naponta már több mint negyvenezer utas használhatja ingyenesen a szolgáltatást - közölte a MÁV-Start szerdán.

A miskolci, nyíregyházi, debreceni, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki, pécsi, szombathelyi vasútvonalon és már a Balaton északi partján is találkozhatnak az utazók a vonatokon az ingyenes wifivel.

A vasúttársaság közleménye szerint a további bővítéseknek köszönhetően hetente újabb húsz-harminc InterCity- és elővárosi járműben utazva lehet majd díjmentesen internetezni. A tervezett 735 jármű - személykocsi, illetve motorvonat - wifirouterrel történő felszerelését folyamatosan végzik a karbantartó műhelyekben, a munkálatok elkészülte után csaknem napi nyolcszáz közlekedő vonaton lesz elérhető a szolgáltatás.

A hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 megabit/másodperc. Egy vonaton egyidejűleg akár több százan is csatlakozhatnak a rendszerre, ez péntekenként és vasárnaponként, a legforgalmasabb időszakokban tapasztalható is. Az ingyenes wifielérést biztosító járműveket külső és belső matricákkal is jelöli a vasúttársaság.

Az ötszázadik wifis kocsi várhatóan augusztustól áll az utazók rendelkezésére - közölte a MÁV-Start.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×