Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Érdemes sietni a tankolással, drágulás várható

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Brent töretlenül drágult a héten, ennek megfelelően a finomított termékárak is jegyzésárai is emelkedtek. A forint nem tudott érdemben erősödni a dollárral szemben, így mind a benzin mind a dízel esetén jelentősebb, akár 4-6 forintos áremelést sem lehet kizárni - írja a Portfolio.hu.

A hét eleji 101 dolláros szintek közeléből a hét második felére már a 107 dollárt is megközelítette Brent árfolyama az egyiptomi zavargásoknak köszönhetően, ez pedig a finomított termékárak jegyzésáraira is rányomta bélyegét.

A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai közül a benzin esetében látott 3,2 százalékos és a dízel esetén tapasztalt 2,6 százalékos emelkedés az árak emelését indokolja.

Ezt most a hazai fizetőeszköz sem tudja kozmetikázni, a forint a múlt heti 227,5-ös átlagos szintekről a héten mindössze a 227-ig erősödött a dollárral szemben, ami nem segít érdemben a hazai autósoknak. A dolláros átlagárak emelkedése, így most szinte teljesen kicsapódik a forintos árakban. A benzin forintban mérve 2,9 százalékos, míg a dízel 2,3 százalékos emelkedést produkált.

A héten látott elmozdulások alapján szerdán jelentős árelmozdulásra kerül majd sor a hazai kutakon. A benzin esetében literenként 5-6 forintos, míg a dízel esetén 4-5 forintos áremelésre kerülhet majd sor - írja a Portfolio.hu.