eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk

Lerakták a Kossuth tér rekonstrukciójának alapkövét

A Kossuth tér rekonstrukciójára létrehozott program vezetője, továbbá a fővállalkozó és a mélyépítő munkákat végző családi cég képviselője rakta le a felújítás alapkövét pénteken Budapesten.

Wachsler Tamás, Steindl Imre-program vezetője, Szalados László, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója és Bohn Krisztina, a Bohn Mélyépítő Kft. ügyvezetője a látogatóközpont és mélygarázs alaplemezébe, a felszín alatt mintegy húsz méterre helyezett el egy időkapszulát. A kapszula a rekonstrukció dokumentációjának másolatát, valamint pénteki napilapokat és pénzérméket tartalmaz.

Wachsler Tamás kiemelte: szeretné, ha az időkapszula soha nem kerülne elő, a beruházás évszázadokig szolgálná a látogatókat és a városlakókat.

Bohn Krisztina, a mélyépítő munkákat végző családi cége nevében azt hangsúlyozta, hogy állják a versenyt a nagy multinacionális társaságokkal. Szalados László mint a fővállalkozó vezetője arról beszélt, hogy határidőre kész lesz a tér.

Ez év végére, de legkésőbb a jövő év elejére újra burkolt lesz a Kossuth tér, és nem egészen egy év múlva kész lesz a felújítás - mondta ehhez kapcsolódva Wachsler Tamás.

A Kossuth tér rekonstrukciójának generáltervezését a KÖZTI Zrt. végzi. A térrekonstrukció a közel hét és fél hektárnyi terület teljes megújítását és új funkciókkal ellátását eredményezi.

A már korábban jóváhagyott 14,5 milliárdon felül további, legfeljebb 7,2 milliárd forint összegű forrást biztosított a kormány májusban a rekonstrukcióra.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×