eur:
395.66
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Navracsics: A magyar-kínai együttműködés túllép a protokolláris kereteken

A magyar-kínai kapcsolatok már nem csupán a protokolláris keretekre szorítkoznak, a gazdasági és kulturális együttműködésen túl szoros barátság is összeköti a két országot - hangsúlyozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerdán a magyar és kínai önkormányzatok partnerségi konferenciájának megnyitóján, a gödöllői királyi kastélyban.

A második alkalommal megrendezett tanácskozáson - amelyre 170 kínai és 240 magyar önkormányzati vezető, illetve üzletember regisztráltatta magát - a közigazgatási és igazságügyi miniszter egyebek mellett azt mondta: az együttműködés mélyülését, sikerességét jelzi, hogy az első, 2008-as hasonló rendezvényre kínai részről csupán fele ennyien jöttek el, míg a magyar önkormányzatoktól a most megjelenteknek mindössze egyharmada képviseltette magát.

Ez a felfokozott érdeklődés részben az évek során kialakult személyes kapcsolatoknak tudható be - tette hozzá Navracsics Tibor.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×