eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

A Magyar Telekomnál is különválik a vezérigazgatói és az elnöki pozíció

A Magyar Telekom igazgatósága Kerstin Günthert választotta a testület elnökévé, a vezérigazgató és az igazgatósági elnök pozíciójának szétválasztása nem érinti Christopher Mattheisen vezérigazgatói feladatkörét és igazgatósági tagságát - közölte a távközlési társaság az MTI-vel.

Az igazgatóság döntésével a Magyar Telekomnál is különválik a vállalat irányítása és az igazgatóság elnöki feladata, ami összhangban áll számos, a Deutsche Telekom csoporthoz tartozó tagvállalat gyakorlatával.

Az új elnök, illetve az igazgatósági tagok megbízatása 2016. május 31-ig, illetve a 2015. üzleti évet lezáró közgyűlésig tart.

Az igazgatóság elnöke, Kerstin Günther 1991-ben csatlakozott a Deutsche Telekom csoporthoz, ahol több vezető pozíciót töltött be és kiterjedt nemzetközi tapasztalatokat szerzett. Így többek között 1997-től 2001-ig a Magyar Telekomnál a szabályozói kapcsolatok, majd a nagykereskedelmi terület vezetője volt. 2012 márciusától a Deutsche Telekomnál az európai technológiai terület vezetője, 13 országban felelős a technológiai terület funkcionális menedzseléséért az európai irányítási területen belül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×