eur:
392.54
usd:
366.04
bux:
66702.54
2024. április 25. csütörtök Márk

Másfél milliárd forintot csoportosít át a kormány a Mal részére

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. részére előírt hatósági és egyéb kötelezettségek végrehajtásának finanszírozására 1,5 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a költségvetésből a kormány - derül ki a Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározatból.

A határozat az összegre vonatkozó elszámolási kötelezettség mellett a fel nem használt részre visszatérítési kötelezettséget ír elő. Az átcsoportosításért a nemzetgazdasági miniszter, az elszámolásért és a visszafizetési kötelezettségért a nemzeti fejlesztési miniszter felelős. Ez utóbbi határideje 2014. június 30. a határozat szerint.

Az átcsoportosítást a központi költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedések terhére, a visszafizetést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezet Magyar Bányászati és Földtani Hivatal cím javára kell teljesíteni.

A kormányrendelet emellett felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával gondoskodjon arról, hogy a Mal Zrt. részére előírt hatósági és egyéb kötelezettségek végrehajtásából eredő feladatok további támogatásához legfeljebb 2,7 milliárd forint az idei év második féléve során rendelkezésre álljon, az erre vonatkozó határidő 2013. július utolsó napja.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×