Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így nyaralnak a magyarok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy hetes törökországi nyaralás, ez a legkedveltebb külföldi célpont a nyaralni vágyók körében - mondta az OTP Travel ügyvezető igazgatója. Molnár Judit hozzátette: többen élnek az úgynevezett "first minute" kedvezménnyel, és lefoglalják már most nyári utazásukat.

Tengerpart, vagy tengeri hajóút - ez a legnépszerűbb külföldi uticél nyárra, városok közül pedig Róma.

Nincs változás a leggyakrabban választott nyaralási uticélok tekintetében első a tengerpart, itt Törökország a legnépszerűbb - mondta az OTP Travel ügyvezető igazgatója. Molnár Judit hozzátette: ezt követi Horvátország és Olaszország, és újabban a tengeri hajóutak iránt is nagy az érdeklődés. Árban viszonylag széles a skála, ha privát házat bérelnek a nyaralni vágyók, akkor akár 20 ezer forintból is megúszhatják a szállást, persze ellátás nélkül, és átlagosan 150 ezer forint fejenként, ha repülővel közelítjük meg célunkat.

A szakember elmondta: sokan lefoglalták már nyaralásukat, annál is inkább, mert egyre gyakoribb, hogy az előfoglalásokhoz kedvezményt adnak az utazási irodák.

Többen rebesgették, hogy idén olcsóbb lehet Ciprus, de ezt az utazási irodák nem tudják megerősíteni, mint ahogy az érdeklődés sem nőtt a ciprusi nyaralások iránt. A városok közül évek óta a legnépszerűbb Róma, ezt követi Párizs, London és Isztambul.