Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így lesz újra népszerű a Váci utca

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több intézkedést is tervez az V. kerületi önkormányzat annak érdekében, hogy a Váci utca és környéke versenyképes legyen a legnépszerűbb bevásárlóközpontokkal. Az InfoRádió utánajárt, hogy ehhez a városrészben hány parkoló áll rendelkezésre.

A belvárosi önkormányzat szeretné újra népszerűvé és versenyképessé tenni a Váci utca környékét, ehhez a parkolás fejlesztése érdekében új internetes rendszert is kialakítanak - mondta Puskás András alpolgármester.

A környék fellendítése érdekében fontos lenne minél több parkolóhely. Az 5. kerületi önkormányzattól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a kerületben jelenleg 5385 darab felszíni fizetős várakozóhely van.

Belváros-Lipótváros jelenleg saját beruházásban nem készül mélygarázs létesítésére, a tervezett mélygarázs, mélygarázsok magánberuházásokban készülnének. A jelenleg üzemelő mélygarázsok közül csak a Bazilika melletti 404 férőhelyes és a Szabadság téri 804 férőhelyes Lipót mélygarázs van önkormányzati tulajdonban. A Bazilikánál 500 forint egy óra, Szabadság téren 3900 forint egy nap.

A két önkormányzati tulajdonú mélygarázson kívül további 2554 zárt parkolóhely áll rendelkezésre. Ezekben 500 és 900 forint közötti óradíjjal kell számolni. A kerület egyharmada védett övezet, ezért csak az ott állandó lakcímmel rendelkezők parkolhatnak. A fennmaradó területen 440 az óránkénti parkolási díj, kivéve az id. Antall József rakpartot, ahol 265 forint.

Az alpolgármester kiemelte, szeretnék elérni, hogy kevesebb üzlet legyen zárva a környéken. Puskás András kiemelte, hogy egy bevásárló-negyedet alakítanak ki a belvárosi utcákból, az önkormányzat egy céget alapított a feladatra, amely az első két évben 200-200 millió forintot fordít a márkastratégiára.