eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Kiderül, mi van a konvergenciaprogramban

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart ma az Európai Uniónak (EU) benyújtandó, aktualizált konvergenciaprogramról.

A miniszter egy hétfői rendezvényen közölte, hogy a konvergenciaprogramban nem várható az adósságpálya jelentős változtatása. Hozzátette: az uniós pénzügyminiszterek hétvégi, dublini találkozója is arról győzte meg, hogy Magyarország azon országok között van, amelyek esetében az Európai Unió megszüntetheti a túlzottdeficit-eljárást.

Magyarországnak, amely 2004-es európai uniós csatlakozása óta túlzottdeficit-eljárás alatt áll, április végéig kell átadnia legújabb konvergenciaprogramját az EU-nak.

A dokumentumból egyebek között az ismerhető meg, hogy a kormány milyen gazdasági növekedési pályát vázol fel, milyen újabb előrejelzéseket ad a legfontosabb makrogazdasági adatokra, teljesíthetőnek tartja-e az idén kitűzött 2,7 államháztartási hiánycélt és a 2014-re célzott 2,5 százalékos deficitet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×