Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Stratégiai együttműködési megállapodást köt a kormány a Lego-val

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Stratégiai együttműködési megállapodást köt a magyar kormány és a Lego Manufacturing Kft. hétfőn Budapesten.

A megállapodást Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára és Martin Svejda, a Lego beruházási igazgatója írja alá.

A dán Lego magyarországi vállalata a tizenkilencedik, amellyel a kormány stratégiai együttműködési megállapodást köt a magyar gazdaság versenyképességének javítása, valamint a vállalatok hosszú távú magyarországi jelenlétének biztosítása érdekében.

A kormány a tervek szerint 40 nagybefektetővel köt megállapodást.

A családi tulajdonú dán cégnek Magyarországon Nyíregyházán van gyára, amely egyike azon öt helyszínnek a világon, ahol a Lego játékokat gyártják. Két gyáruk van még Dániában, egy-egy Csehországban és Mexikóban. Az anyavállalatnál az idén február elején azt közölték, hogy a dániai Billundban lévő központi gyárból termelést csoportosítanak át külföldi üzemeikbe, egyebek közt Magyarországra.

A nyíregyházi ipari parkban működő Lego Manufacturing Kft. évente átlagosan 1200-1300 embert foglalkoztat. A társaság tavaly januárban jelentette be, hogy 125 millió eurós beruházással új gyárat épít Nyíregyházán, amely a tervek szerint 2014-re készül el. A 80 ezer négyzetméteres ipari létesítményben műanyag fröccsöntő üzemet, dekorációs-, feldolgozó- és csomagoló részleget, 18 ezer négyzetméteres raktárt, valamint egyéb termelési kiszolgáló gyárrészeket alakítanak ki.