eur:
394.22
usd:
369.07
bux:
65632.01
2024. április 23. kedd Béla

Megkezdődött a termelés a Nestlé új büki gyárában

Megkezdődött a termelés a Nestlé Purina kibővített új gyárában, a 13 milliárd forintos beruházás részeként működésbe helyezett négy új gyártósornak köszönhetően az állateledel-gyártás kapacitása duplájára bővül a büki üzemben - közölte szerdán a cég.

Michael Nixon, a Nesté Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a tájékoztatás szerint az avatóünnepségen hangsúlyozta: 15 év alatt összesen 35 milliárd forint beruházást hajtottak végre a Vas megyei Bükön, ahol az elmúlt három évben megduplázták a foglalkoztatottak számát. Az újabb beruházással most 165 szakembernek biztosítottak munkahelyet, a létszám így 780 főre emelkedett.

Szavai szerint a büki gyár kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nestlé európai működésében, az elmúlt évek beruházásaival pedig a cég erősítette Magyarország iránti elkötelezettségét.

Andrew Ethell, a Nestlé Purina PetCare gyárigazgatója elmondta: a tavalyi 13 milliárd forintos bővítés nyomán az év elejére felszerelt négy új gyártósor a világ leggyorsabban megvalósított Purina beruházása.

Az áprilisban beinduló termeléssel megduplázza alutasakos gyártását a büki komplexum, amely megfelel a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak, és a bővítés ellenére nem növeli gőz- illetve vízkibocsátását. A hazai eladások mellett 25 országba - a többi között Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Ausztriába, Oroszországba és Ukrajnába - exportál állateledelt a vállalat.

A Nestlé összesen több mint 50 milliárd forint értékű beruházást létesített Magyarországon 1991 óta, helyi gyárai regionális központokká váltak.

A büki, kékkúti, szerencsi és diósgyőri gyáraknak köszönhetően a teljes termelés több mint 80 százaléka exportra készül, a Magyarországon gyártott termékek közel 40 országba jutnak el. A Nestlé Hungária Kft. külső beszállítóinak több mint 80 százaléka magyar vállalkozás.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×