eur:
393.28
usd:
367.98
bux:
66118.96
2024. április 24. szerda György

Stratégiai együttműködési megállapodást köt a kormány és a Dalkia

Stratégiai együttműködési megállapodást köt a magyar kormány és a Dalkia Energia Zrt. pénteken Budapesten.

A megállapodást Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára és Gérard Bourland, a Dalkia Energia Zrt. vezérigazgatója írja alá.

A francia Dalkia csoporthoz tartozó vállalat a tizennyolcadik, amellyel a kormány stratégiai együttműködési megállapodás köt a magyar gazdaság versenyképességének javítása érdekében.

A Dalkia Energia villamos- és hőenergiát termel, illetve energetikai szolgáltatásokat nyújt egészségügyi, oktatási és más közintézmények, valamint iparvállalatok számára az ország 250 különböző pontján. Legnagyobb egysége a pécsi hőerőmű, amely 31 ezer távfűtéses lakás számára termel megújuló energiaforrásból hőenergiát.

A cégcsoport jelenleg több mint 600 főt foglalkoztat, tavalyi árbevétele 42,1 milliárd forint, adózott eredménye pedig 1,59 milliárd forint volt.

A kormány a tervek szerint 40 nagybefektetővel köt megállapodást.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×