eur:
394.38
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Februárban 1,4 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom volumene 2013. februárjában 1,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, amit alapvetően az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem (2,6 százalék), illetve az üzemanyag-kiskereskedelem (4,0 százalék) csökkenése befolyásolt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Az előző havihoz képest jelentősen lassult a forgalom visszaesése, különösen a nem élelmiszer jellegű termékek esetében, amelyek értékesítési volumene a januári 3,0 százalékról 0,3 százalékra mérséklődött. Az üzemanyag értékesítés csökkenése jelentősen, az élelmiszereké szerényen gyorsult a naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

Januárban az első közlés szerint 4,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 1,3 százalékkal csökkent az értékesítés volumene a naptárhatástól megtisztított adatok alapján. A felülvizsgált adatok alapján azonban a KSH a kiskereskedelmi forgalom januári csökkenését 2,6 százalékra, az élelmiszer-kereslet mérséklődését 2,8 százalékra módosította. A nem élelmiszer jellegű termékek eladása 6,5 százalék helyett csak 3,0 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest, míg az üzemanyag-kiskereskedelemben az értékesítés volumenének visszaesése változatlanul 1,3 százalék maradt.

A kiskereskedelmi forgalom volumene 2012 februárjában ugyancsak 1,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva annak ellenére, hogy az élelmiszerforgalom akkor 1,9 százalékos emelkedést mutatott.

A KSH április 24-én közli a kiskereskedelem részletes adatait a Stadat táblarendszerben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×