Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tovább gyengült estére a forint

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A forint szerda délelőtt átmenetileg erősödött ugyan, de a jegybanki politikát övező bizonytalanságok hatására a forint a délutáni órákban valamennyi fontos devizával szemben gyengült, és ez a trend az esti órákban is folytatódott.

Az eurót 302,88 forinton jegyezték szerda este nem sokkal fél kilenc előtt. Délelőtt még 300 forint közelében is volt az euró. Reggel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai erősítették a forintot; egy interjúban ismét világossá tette, hogy a kormány nem érdekelt a forint gyengülésében, és a stabil forint fontosságára hívta fel a figyelmet.

Délután azonban hirtelen gyengült a forint, miután a Világgazdaság Online arról számolt be, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa csütörtökön rendkívüli ülésen egyeztethet a gazdaságösztönző lépésekről.

Az MNB később sajtótájékoztatót hirdetett meg csütörtökre, amelyet szakértői fórum követ a hitelösztönzés jegybanki lehetőségeiről.

A délutáni órákban a dollárral szemben is gyengült a forint, jóllehet a dollárárfolyam még a reggeli szintek alatt van. A dollárt a délelőtti, 234 forint után 235,79 forinton jegyezték szerda este.

A frank 249,61 forint a délelőtti, napi mélypontot jelentő 247 forintos jegyzések után.

A japán jen 2,5030 forintról 2,5422 forintra drágult.

Az euró dollárárfolyama szerdán emelkedett. Az európai közös fizetőeszközt 1,2845 dolláron jegyezték szerda este a reggeli 1,28 alatti jegyzéseket követően.

A legfontosabb régiós devizák közül a lengyel zloty gyengült, a cseh korona erősödött szerdán az euróhoz képest. Este az eurót 25,845 koronán, illetve 4,1973 zlotyn jegyezték.