Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Aktuális dilemma: albérlet vagy saját lakás? - gazdasági lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
2013 második felében új rendszerre áll át a hazai azonnali részvénypiac. mi éri meg jobban: albérletet bérelni éveken keresztül, vagy inkább saját lakásba fektetni? A napraforgó termesztők kevesebb betakarítási költségre számítottak.

A portfolio.hu cikkéből kiderül: Hosszas előkészítő munka után 2013 második felében új rendszerre áll át a hazai azonnali részvénypiac. Várhatóan ekkor indul el ugyanis a Xetra kereskedési rendszer a Budapesti Értéktőzsdén, amelytől a külföldi konkurencia erősödése mellett sokan a tőzsdei forgalom növekedését várják Magyarországon. Az online gazdasági hírportál annak járt utána, miként halad az új rendszer bevezetésére történő felkészülés a tőzsdén, a brókercégeknél és az informatikai szolgáltatóknál, és milyen informatikai fejlesztési teendőkkel, költségekkel jár mindez. Részletek a portfolio.hu-n.

A pénzcentrum.hu az albérlet vagy saját lakás dilemmáján próbál segíteni. Szeptembertől sok ezer friss egyetemista és főiskolás kezdi meg új életét gólyaként. Sokuknak pedig mihamarabb lakhatási megoldást kell találniuk. Ugyanakkor manapság is sokakban merül fel a kérdés, mi éri meg jobban: albérletet bérelni éveken keresztül, vagy inkább saját lakásba fektetni? Ezúttal ebben segít eligazodni a Pénzcentrum.hu.

A Napi Gazdaság cikkéből kiderül: a napraforgó termesztők kevesebb betakarítási költségre számítottak. A gazdák hiába vegyszereztek, a drága érésgyorsító szerek nem hozták meg a várt hatást. A termés nyugat-Európában sem túl jó, ott az eső pusztította a napraforgó termést. Részletek a Napi Gazdaságban.