eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Korlátok közé szorították a lakossági jelzáloghitelezést"

Visszatér a globális kereslet a hitelezésre, de a bankrendszer közvetítői szerepe gyengébb lesz, mint a válság előtt - fejtette ki előadásában a portfolio.hu hitelezési konferenciáján a McKinsey and Company partnere. Dietz Miklós szerint a közép-kelet európai régió a legkiszolgáltatottabb, mivel kevés a felhalmozott vagyon.

Az FHB Bank üzleti vezérigazgatója arról beszélt, hogy keresleti és kínálati oldalról is korlátok közé szorították a lakossági jelzáloghitelezést.

Harmati László szerint kell az állami ösztönzés, de a nemrég bevezetett szocpol csak új lakásra használható fel, ezt kellene használt lakásokra is kiterjeszteni. Úgy vélte, hogy a hitelkamatok alakulása sem segíti ezt a piacot.

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint vannak pozitív változások, de a magyar bankrendszer helyzete alig változott egy év alatt. Király Júlia szerint a végtörlesztés ismét eltolta a hitelezés fellendülésének fordulópontját.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×