Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Diagnosztikába fektet Oszkó Péter cége

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Olyan diagnosztikai eljárásokat fejleszt a KPS Diagnosztikai kft, amelyek segítségével a daganatos betegek személyre szabottan gyógyíthatóak, az eljárás genetikai alapú, és erősen leszűkíti a betegség kezelésére adható lehetséges gyógyszerek, illetve kezelések körét - mondta a társaság orvos-igazgatója. Scwab Richárd hozzátette: jelenleg a világon egyedülálló módon már nagyon kis mennyiségű DNS alapján is el tudják végezni ezeket a teszteket

Az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Zrt. kockázati tőketársaság 160 millió forintos tőkeemelést hajtott végre a KPS Diagnosztika Zrt-ben, a magyar orvosi biotechnológiai iparág egyik élen járó vállalatában.

Oszkó Péter, a PortfoLion elnök-vezérigazgatója az MTI kérdésére szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: ezzel a kockázati tőketársaság 40 százalékos részesedést szerzett a daganatos betegek molekuláris diagnosztikájával foglalkozó, a világban is úttörő tevékenységet folytató vállalkozásban.

Az elnök-vezérigazgató elmondta: a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. stratégiai célja az, hogy befektetései hozzájáruljanak a magyarországi kis- és közepes vállalkozások fejlődéséhez, az innovációs folyamatok felgyorsításához.

Elmondta: a tőkealap-kezelő cég együttesen 5,5 milliárd forint tőkét tud befektetni, ebből már 10 döntés alapján mintegy 4 milliárd forint befektetéséről határoztak.

Peták István, a KPS Diagnosztika tudományos igazgatója kifejtette: a cég olyan új diagnosztikai eljárásokat, világszínvonalú diagnosztikai teszteket fejleszt ki, amelyekkel új gyógyszerek hatását lehet előre jelezni a gyógyszerhatás molekuláris szintű vizsgálata alapján.

Schwab Richard, a KPS Diagnosztika orvos igazgatója kérdésre elmondta: a vizsgálatok, a tesztek ára 50.000-től 500.000 forintig terjed, egy átlagos vizsgálat 100.000-120.000 forintba kerül.