eur:
392.82
usd:
366.17
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Diagnosztikába fektet Oszkó Péter cége

Olyan diagnosztikai eljárásokat fejleszt a KPS Diagnosztikai kft, amelyek segítségével a daganatos betegek személyre szabottan gyógyíthatóak, az eljárás genetikai alapú, és erősen leszűkíti a betegség kezelésére adható lehetséges gyógyszerek, illetve kezelések körét - mondta a társaság orvos-igazgatója. Scwab Richárd hozzátette: jelenleg a világon egyedülálló módon már nagyon kis mennyiségű DNS alapján is el tudják végezni ezeket a teszteket

Az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Zrt. kockázati tőketársaság 160 millió forintos tőkeemelést hajtott végre a KPS Diagnosztika Zrt-ben, a magyar orvosi biotechnológiai iparág egyik élen járó vállalatában.

Oszkó Péter, a PortfoLion elnök-vezérigazgatója az MTI kérdésére szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: ezzel a kockázati tőketársaság 40 százalékos részesedést szerzett a daganatos betegek molekuláris diagnosztikájával foglalkozó, a világban is úttörő tevékenységet folytató vállalkozásban.

Az elnök-vezérigazgató elmondta: a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. stratégiai célja az, hogy befektetései hozzájáruljanak a magyarországi kis- és közepes vállalkozások fejlődéséhez, az innovációs folyamatok felgyorsításához.

Elmondta: a tőkealap-kezelő cég együttesen 5,5 milliárd forint tőkét tud befektetni, ebből már 10 döntés alapján mintegy 4 milliárd forint befektetéséről határoztak.

Peták István, a KPS Diagnosztika tudományos igazgatója kifejtette: a cég olyan új diagnosztikai eljárásokat, világszínvonalú diagnosztikai teszteket fejleszt ki, amelyekkel új gyógyszerek hatását lehet előre jelezni a gyógyszerhatás molekuláris szintű vizsgálata alapján.

Schwab Richard, a KPS Diagnosztika orvos igazgatója kérdésre elmondta: a vizsgálatok, a tesztek ára 50.000-től 500.000 forintig terjed, egy átlagos vizsgálat 100.000-120.000 forintba kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×