Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rossz hírek érkeztek Amerikából

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lassult az idei első negyedévi amerikai GDP-növekedés a tavalyi utolsó három hónaphoz képest éves szinten. Nőtt viszont az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma a múlt héten az Egyesült Államokban a szakértők által várt csökkenés helyett.

Lassult az idei első negyedévi amerikai GDP-növekedés a tavalyi utolsó három hónaphoz képest éves szinten.

Az ország kereskedelmi minisztériumának csütörtökön ismertetett előzetes adata szerint a hazai össztermék (GDP) 1,8 százalékkal nőtt a március végén zárult három hónapban a tavalyi utolsó negyedévi 3,1 százalék után.

A Dow Jones hírügynökség által megkérdezett szakértők éves szinten szintén 1,8 százalékos gazdasági növekedésre számítottak az idei első három hónapban.

Emelkedett a heti segélykérelmek száma

Nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma a múlt héten az Egyesült Államokban a szakértők által várt csökkenés helyett.

Az április 23-án záródott héten 429 ezer úgynevezett első segélykérelem futott be a munkaügyi hivatalokhoz, ami 25 ezerrel több a megelőző héthez képest. A szakértők 8 ezres csökkenésre számítottak.

A trendet jobban jelző négyheti átlag szerint a segélykérelmek száma 9.250-nel 408.500-ra emelkedett. Ez a mutató kilenc hét után először nőtt 400 ezer fölé. A 400 ezres határt az elemzők jelzés értékűnek tekintik: e szint alatt ugyanis a becslések szerint a gazdaságban több munkahely képződik, mint amennyi megszűnik.