eur:
393.85
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Rossz hírek érkeztek Amerikából

Lassult az idei első negyedévi amerikai GDP-növekedés a tavalyi utolsó három hónaphoz képest éves szinten. Nőtt viszont az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma a múlt héten az Egyesült Államokban a szakértők által várt csökkenés helyett.

Lassult az idei első negyedévi amerikai GDP-növekedés a tavalyi utolsó három hónaphoz képest éves szinten.

Az ország kereskedelmi minisztériumának csütörtökön ismertetett előzetes adata szerint a hazai össztermék (GDP) 1,8 százalékkal nőtt a március végén zárult három hónapban a tavalyi utolsó negyedévi 3,1 százalék után.

A Dow Jones hírügynökség által megkérdezett szakértők éves szinten szintén 1,8 százalékos gazdasági növekedésre számítottak az idei első három hónapban.

Emelkedett a heti segélykérelmek száma

Nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma a múlt héten az Egyesült Államokban a szakértők által várt csökkenés helyett.

Az április 23-án záródott héten 429 ezer úgynevezett első segélykérelem futott be a munkaügyi hivatalokhoz, ami 25 ezerrel több a megelőző héthez képest. A szakértők 8 ezres csökkenésre számítottak.

A trendet jobban jelző négyheti átlag szerint a segélykérelmek száma 9.250-nel 408.500-ra emelkedett. Ez a mutató kilenc hét után először nőtt 400 ezer fölé. A 400 ezres határt az elemzők jelzés értékűnek tekintik: e szint alatt ugyanis a becslések szerint a gazdaságban több munkahely képződik, mint amennyi megszűnik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×