eur:
392.26
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Visszahívja a Nissan 271 ezer autóját Észak-Amerikában

A japán Nissan autógyár visszahívja ingyenes ellenőrzésre 271 ezer városi terepjáróját az Egyesült Államokban és Kanadában, a merevítőház rozsdásodásának veszélye miatt.

Az amerikai Országos Közlekedésbiztonsági Felügyelet (NHTSA) hétfői jelentése szerint a Nissan az 1996 és 2004 között eladott Pathfindereket és az 1997 és 2003 között értékesített Infiniti QX4 modelleket hívja vissza.

A felügyelet szerint a hólatyak és a só keveréke összegyűlhet a merevítőházban, olyan rozsdásodást okozva, amely akadályozhatja vagy lehetetlenné teheti az autó kormányzását.

A Nissan tudomása szerint eddig nem volt személyi sérüléses baleset e probléma miatt, sőt, balesetről is csak egyről tudnak, de ott sem sikerült még egyértelműen bizonyítani az összefüggést.

Az amerikai felügyelet igen éberré és szigorúvá vált azóta, hogy korábban kockázatokat fedeztek fel a Toyota autók gázpedáljánál. Legutóbb február végén kényszerült a Toyota újabb 2,17 millió autója visszahívására az Egyesült Államokban a gázpedál beragadásának veszélye miatt, egészen a 2003-as modellekig visszamenőleg. A Toyota már korábban is több millió kocsit hívott vissza emiatt. Az amerikai felügyelet több mint 400 ezer oldalnyi Toyota-dokumentáció áttekintése után döntött úgy februárban, hogy további visszahívásokra kéri a japán autógyártót. Az új visszahívás egyes Lexus szedánokra és Lexus és Highlander terepjárókra vonatkozott.

Az amerikai Toyota érdekeltség szóvivőjének tájékoztatása szerint nincs tudomásuk arról, hogy beragadó gázpedál balesetet, vagy személyi sérülést okozott volna.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 07:57
×
×
×
×