Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Túl a 20 millió motoron a győri Audi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elkészült a húszmilliomodik Audi-motor Győrben. Jelenleg 270 motorváltozat készül a győri gyártósoron, a legkisebb négy-, a legnagyobb tizenkét hengeres, míg teljesítményük 55 kilowattól (75 lóerőtől) 419 kilowattig (570 lóerő) terjed.

A jubileumi motor egy kétliteres, négyhengeres, 125 kilowatt (170 lóerő) teljesítményű Common Rail dízelmotor, amelyet egy, a belga piacra szánt fehér TT Coupéba építettek be az Audi Hungaria járműgyárában - ismertette a társaság pénteken közleményben.

Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja, az Audi Hungaria Motor Kft. felügyelőbizottságának elnöke a közleményben emlékeztet arra, hogy a járműgyártó csaknem teljes motorválasztéka Győrből származik. Ezáltal a magyarországi vállalatnak kiemelkedő szerepe van a konszernen belül, és jelentősen hozzájárul hosszú távú növekedési stratégia megvalósításához.

A közlemény ismerteti: jelenleg 270 motorváltozat készül a győri gyártósoron, a legkisebb négy-, a legnagyobb tizenkét hengeres, míg teljesítményük 55 kilowattól (75 lóerőtől) 419 kilowattig (570 lóerő) terjed. Az erőforrásokat világszerte 26 telephelyen, a Volkswagen-konszern több mint 40 modelljébe építik be.

A konszern március elején hozta nyilvánosságra, hogy az Audi Hungaria Motor Kft. tavaly 23,2 százalékkal 4,775 milliárd euróra növelte árbevételét, míg az 550 millió eurós üzemi eredmény a táraság történetének legjobbja volt. A motorgyártás - 19,1 százalékos növekedéssel - 1.648.030 darabon zárt 2010-ben. Thomas Faustmann, az ügyvezetőség elnöke akkor közölte, hogy az idén a gyártott motorszám emelését, 15 új motortípus gyártásának elindítását tervezik, valamint azzal számolnak, hogy a mechanikai megmunkáló részlegek napi 24 órás üzemben fognak dolgozni.