Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fellegi Tamás Moszkvában tárgyalt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Moszkvába utazott a nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság következő ülésének előkészítésére. Fellegi Tamást július 12-én nevezték ki a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá. A miniszter Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel tárgyalt az ülés lehetséges napirendi pontjairól.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében az olvasható, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter megbeszélést folytatott Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel, aki a magyar tárcavezetővel együtt tölti be a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság társelnöki tisztét. A találkozón a felek áttekintették az elkövetkező ülés lehetséges napirendi pontjait.

Fellegi Tamást július 12-én nevezték ki két éves időtartamra a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá.

A közlemény emlékeztet: a magyar-orosz gazdasági együttműködés fejlesztése kiemelt cél Magyarország keleti kapcsolatainak erősítésében. Hosszú távú érdek, hogy kiaknázza az orosz piacokon megnőtt mozgástérből fakadó gazdasági-kereskedelmi lehetőségeket, és tovább erősítse pozícióit a régióban.

A közlemény nem tesz említés a korábban jelzett tárgyalási témákról, mint a Surgutneftegaz Mol részvényeinek ügye, a Malév tőkehelyzetének rendezése, vagy a Paksi Atomerőmű esetleges új blokkjának építése, amelyben orosz befektető is érdekelt lehet.