eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fellegi Tamás Moszkvában tárgyalt

Moszkvába utazott a nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság következő ülésének előkészítésére. Fellegi Tamást július 12-én nevezték ki a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá. A miniszter Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel tárgyalt az ülés lehetséges napirendi pontjairól.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében az olvasható, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter megbeszélést folytatott Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel, aki a magyar tárcavezetővel együtt tölti be a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság társelnöki tisztét. A találkozón a felek áttekintették az elkövetkező ülés lehetséges napirendi pontjait.

Fellegi Tamást július 12-én nevezték ki két éves időtartamra a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá.

A közlemény emlékeztet: a magyar-orosz gazdasági együttműködés fejlesztése kiemelt cél Magyarország keleti kapcsolatainak erősítésében. Hosszú távú érdek, hogy kiaknázza az orosz piacokon megnőtt mozgástérből fakadó gazdasági-kereskedelmi lehetőségeket, és tovább erősítse pozícióit a régióban.

A közlemény nem tesz említés a korábban jelzett tárgyalási témákról, mint a Surgutneftegaz Mol részvényeinek ügye, a Malév tőkehelyzetének rendezése, vagy a Paksi Atomerőmű esetleges új blokkjának építése, amelyben orosz befektető is érdekelt lehet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×