Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Alig változott a forint árfolyama

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A forint jegyzése hétfőn reggel 278,56 az euróval szemben a vasárnap esti 278,29 után. A cseh korona 24,7680-as euró jegyzésen állt hétfőn reggel a vasárnap esti 24,8240 után, a lengyel zloty pedig 3,9745-ön 3,9700-as euró jegyzés után.

Az euró/dollár árfolyam alig változott a hét végén. Hétfőn röviddel hét óra előtt az eurót 1,2716 dolláron jegyezték a vasárnap éjszakai 1,2702 dollár után.

A térségbeli devizáktól a lanyha nyári forgalom folytatódása mellett a piacon nem várják a kialakult árfolyam tartomány elhagyását, ami a forint esetében a 277-280 forintos euró jegyzési tartományt jelenti.

Az elmúlt hét második felében az euró gyengült, a dollár erősödött a kockázatosabb befektetésekkel szemben felvett óvatosabb piaci magatartásnak köszönhetően. Az elmúlt hét közepén az euró árfolyama 1,28-1,29 dollár környékén mozgott. Heti csúcsa szerdán volt 1,2923 dolláron. Az előttünk álló héten további euró gyengülést, dollár erősödést várnak a devizapiacokon.

A forint és a térségbeli devizák árfolyama az előttünk álló héten is alapvetően a nemzetközi befektetői hangulat alakulását követi majd, az euró/dollár árfolyam alakulásának függvényében. A piac főbb tájékozódási pontjai a héten a hétfői euróövezeti termelői árindex, a keddi német végleges második negyedévi GDP adat, szerdán a német ifo gazdaságkutató intézet augusztusi hangulat indexe, csütörtökön a német GfK szeptemberi fogyasztói bizalmi indexe, pénteken pedig az amerikai második negyedévi GDP adatok lesznek.