eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

NGM: Csaknem 1000 milliárd az államháztartás hiánya

A Nemzetgazdasági Minisztérium ma publikálja honlapján az államháztartás első hét havi részletes adatait.

Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélkül számolt - előzetes pénzforgalmi mérlege júliusban 36,1 milliárd forint többlettel zárt. Az év első hét hónapjában a hiány 997,5 milliárd forint, az éves előirányzat 114,6 százaléka volt.

Az államháztartás helyi önkormányzatok nélkül számolt pénzforgalmi hiánya ez év júniusában 297,4 milliárd forintot tett ki.

Az Orbán-kormány nem változtatta meg az előző kormány államháztartási előrejelzését 2010-re, ami pénzforgalmi szemléletben 870,3 milliárd forintot, a GDP 3,3 százalékával egyenlő összeget tesz ki.

Az államháztartási deficit 2009 júliusában - önkormányzatok nélkül - 1,2 milliárd forint volt, tavaly az első hét havi államháztartási hiány 815,8 milliárd forintot tett ki, ami a GDP 3,1 százalékának felelt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×