eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Erősödött a forint hétfőn reggel

Erősödött a forint hétfőn reggel; a nemzetközi bankközi devizapiacon 7 órakor 264,87 forinton jegyezték az eurót, a péntek esti 266,75 forint után.

A forint a térségbeli devizákkal együtt meggyőző stabilitással vészelte át az euró múlt heti jelentős gyengülését a dollárral szemben. A forint két héten keresztül szilárdan tartotta árfolyamát a 265 forintos euró jegyzési küszöb alatt, pénteken aztán gyengülni kezdett, de az új hetet ismét 265 forint alatt kezdi.

Az euró az idén eddig 2,11 százalékkal gyengült a forinthoz képest.

A DowJones hírügynökségnek nyilatkozó 18 közgazdász közül 17 arra számít, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa hétfői - az áprilisi országgyűlési választás előtti utolsó - ülésén 25 bázisponttal 5,50 százalékra, minden korábbinál alacsonyabb szintre csökkenti az alapkamatot. Várakozásukat az elemzők egyebek között a kedvező inflációs kilátással, Magyarország javuló befektetői megítélésével, és azzal indokolták, hogy a forint ellenállónak bizonyult a görög adósságválság kezelése körüli piaci turbulenciák idején.

A forint a dollárhoz képest is erősödött; hétfőn reggel hét órakor egy dollár 196,66 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon, a péntek esti 197,46 dollár után. A dollár az idén mostanáig 4,05 százalékkal erősödött a forinttal szemben.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×