Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tovább nő a cascóval biztosított járművek száma

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nő a cascót kötő autósok száma - mondta az InfoRádiónak a Genertel értékesítési igazgatója. Sebestyén László szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy fiatalodik a magyar gépjárműállomány, és a keletkező károk is nagyobbak.

Egyre többen kötnek cascót, a teljes magyarországi gépjármű-állománynak jelenleg közel 23 százalékát védi ilyen biztosítás - mondta az InfoRádiónak a Genertel értékesítési igazgatója. Az első cascót általában az autók, motorok hat éves koráig kötik meg a tulajdonosok - tette hozzá Sebestyén László.

Azért is válik egyre népszerűbbé a casco, mert a gépjárműpark folyamatosan fiatalodik, ami növeli az autósok felelősségérzetét - magyarázta a szakértő, hozzátéve: a legtöbben (az ügyfelek 97 százaléka) a teljes körű biztosítási csomagot választják, amely töréskárra, lopásra és elemi kárra is vonatkozik.

Bár a mostani télen nőtt a kárbejelentések száma, az elmúlt három-négy év összességében valamelyest kevesebb baleset történt. A kifizetések összege ugyanakkor nem csökkent, hiszen a munkadíj, az alkatrészek ára és az áfa is emelkedett. Ráadásul mivel egyre fiatalabbak a járművek, egyre több nagy értékű autóban keletkezik kár, így a javítási költségek is magasabbak - fejtegette Sebestyén László.

A kutatások azt mutatják, hogy a gépjármű-tulajdonosoknak nagyon fontos, mennyiért találnak a kötelező felelősségbiztosítás mellé a cascót. A Genertel értékesítési igazgatója hozzáfűzte: a társaságok úgy próbálják olcsóbbá tenni ajánlataikat, hogy ésszerűsítik a megkötés folyamatát és igyekeznek minél lejjebb szorítani a működési költségeiket.

Hanganyag: Panulin Ildikó