eur:
393.08
usd:
367.18
bux:
0
2024. április 24. szerda György

A Toyota a kereslet visszaesése miatt napokra leállítja a termelést Európában

A kereslet visszaesése miatt napokra leáll a termelés a Toyota több európai üzemében.

A japán autógyártó pénteki közleménye szerint a nagy-britanniai Burnastonban húsvétkor nyolc munkanapon lesz kényszerszünet. A franciaországi Valenciennes-ben működő Toyota üzemben április és július között összesen tíz napon áll majd a munka, májustól pedig visszafogják a napi termelést, és nem hosszabbítják meg a kölcsönzött alkalmazottak szerződését.

A Toyota az év eleji visszahívási sorozatnak és az állami autóvásárlási programok lezárulásának tulajdonítja a kereslet visszaesését.

Ugyancsak pénteken a Mlada Fronta Dnes című prágai lap arról írt, hogy a 2005-ös indulás óta most először csökkenteni kell a termelést a Toyota, a Peugeot és a Citroen csehországi gyárában, a kolini TPCA-ban. A korábban tervezett áprilisi extra műszakokat főként a Toyota Aygo modell iránti megcsappant kereslet hatására mondták le.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×