eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A tavalyinál több külföldi működőtőke beáramlására számít a NFGM

A tavalyi mintegy 2 milliárd eurónál több külföldi működőtőke beáramlására számít az idén a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium. Mester Zoltán, a tárca versenyképességért felelős szakállamtitkára közölte: az ITD Hungary részvételével az elmúlt 2 és fél hónapban már 11 sikeres projektről döntöttek, amelyek összértéke mintegy 500 millió eurót tesz ki.

Kilián Csaba, a magyar befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökség megbízott vezérigazgatója azt mondta: jelenleg 41 potenciális befektetővel folytatnak tárgyalásokat, amelyek jelentős része reményeik szerint eredményes lesz. Az ITD Hungary vezetője hangsúlyozta: a 11 sikeres projekt 1.800-2.000 új munkahelyet teremt. Hozzátette: ezek a cégek elsősorban az informatika, a szolgáltató szektor és az elektronikai gyártás területén működnek, de szerepel köztük egy filmstúdió is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×