eur:
395.24
usd:
366.16
bux:
65310.93
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Átláthatóbbá válnak a hitelfelvétellel kapcsolatos költségek

Júniustól szigorodik a hitelekhez kapcsolódó úgynevezett teljes hiteldíj mutató (thm) számításának módja - jelentette be a kormányszóvivő. Szollár Domokos hozzátette: a kormány döntése egy európai uniós irányelvet érvényesít, amely egységesíti a thm számítását.

Átláthatóbbak lesznek a hitelfelvétellel járó költségek és könnyebb lesz összehasonlítani júniustól a különböző konstrukciókat az úgynevezett teljes hiteldíj mutatók alapján - mondta a kormányszóvivő.

Szollár Domokos hozzátette: a változtatással egy uniós irányelvet érvényesít a kormány, így az Európai Unió tagállamaiban egységesedik, összehasonlíthatóvá válik a thm számításának módja.

A kormányszóvivő kifejtette: minden a hitellel kapcsolatos felmerülő költséget figyelembe kell venni. Emellett szigorítás az is, hogy az akciók idején is az akciós időszakon túli thm-et kell feltüntetni - tette hozzá a kormányszóvivő.

Szollár Domokos megemlítette, hogy a magyar szabályozás az unióstól eltérően a jelzáloghitelekre is vonatkozik, így szerinte szigorúbbnak tekinthető. Június 11-én lép életbe több más fogyasztó védelmet szolgáló szabályozási változásokkal együtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×