eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma

Több mint 11 milliárd dollárt ér a Facebook?

A Facebook mára a világ legnagyobb közösségi oldalává vált az interneten, ez pedig az értékét is jócskán megemelte: egyes becslések szerint 11,5 milliárd dollárt ér a honlap.

A SharesPost szolgáltató, amely a magáncégek értékesítésében közreműködik, 11,5 milliárd dollárra (2300 milliárd forint) becsüli a nemzetközi közösségi portál értékét, amely már tavaly novemberben több mint 300 millió felhasználóval rendelkezett világszerte.

A cégről már akkor tudható volt, hogy nyereséges, ez pedig néhány hónap alatt a közkézen forgó részvények értékét mintegy 42 százalékkal emelte meg.

A szolgáltató hét internetes cég értékelését végezte el, a Facebook mellett a Twitterét és a Zynga Game Networkét is. A Facebook értékét a cég március 1-jén kétszer akkorában határozta meg, mint amennyit az orosz internetes társaság, a Digital Sky Technologies ajánlott érte tavaly júliusban.

Az Egyesült Államokban egyébként a második legnagyobb közösségi oldal a MySpace, a harmadik pedig a Twitter. Ez utóbbi értékét 1,44 milliárd dollárban (288 milliárd forint) határozta meg a SharesPost. A Twitter szóvivője mindezt nem kommentálta.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×