eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Zuhannak a szállodaárak! Most induljon neki a világnak

Növekedésre számít a kiutazó turizmusban a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője. Molnár Judit szerint ez annak köszönhető, hogy a szállodák világszerte jelentősen csökkentették az áraikat, és így a turisták 5-6 évvel ezelőtti árakon nyaralhatnak.

Idén megváltoztak az utazók igényei - állítja a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője. Egyre többen érdeklődnek ugyanis a néhány napos európai városlátogatások iránt.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy a világ egyes pontjain jelentősen csökkentek a szállodaárak, van, ahol 20 százalékot is meghaladó mértékben. Ilyen Dél- és Közép-Amerika, de Európa egyes térségében is 10 százalék feletti a csökkenés.

De más partnerek, például a légitársaságok is mérsékelték áraikat, így az utazásszervezők kedvező csomagárakkal tudtak előrukkolni - mondta Molnár Judit.

A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyarok és más európai nemzetek által mára legkedveltebbé vált Törökország helyzeti előnyét kihasználva nem csökkentette az árait. Más országokban azonban 5-6 évvel ezelőtti árakkal is találkozhatnak a turisták.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×