eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Pozíciózárások húzhatták a BUX-ot csütörtökön

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 105,14 pontos, 0,49 százalékos emelkedéssel, 21.579,93 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 20,7 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: egészen fél háromig alacsony forgalmú eseménytelen kereskedés zajlott a Budapesti Értéktőzsdén. Ekkor azonban a vártnál jobb amerikai makroadatok hatására három nagy külföldi vevő jelent meg az OTP piacán, tíz perc alatt több mint egymilliárd forintos forgalmat generálva.

Hozzátette: a külföldi vevők jelentős mértékű vételi megbízást kezdeményeztek a piacon, azonban a négy órakor megjelent, vártnál rosszabb amerikai lakáspiaci adatok hatására ugyanazon pillanatban visszavonták megbízásaikat. A szakértő úgy vélte, gyanítható, hogy ugyanaz a megbízó állt a három vevő mögött.

Kiemelte: a BUX elérte az erős ellenállást jelentő 21.600 pontos szintet, amelynek áttörésére nincs sok esély, így a romló nemzetközi hangulat mellett pénteken eshet a BÉT vezető részvényindexe.

A régió csütörtökön vegyesen teljesített, a BÉT-en a vezető papírok közül a Richter teljesített a legjobban, forgalmának nagy részét azonban önkötések adták.

Söre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője szerint a jelentős mértékű OTP vételi ajánlat mögött shortpozíciók zárása állhatott, amelyek a mérsékelten optimista csütörtöki amerikai tőzsdenyitást követően lecsendesültek.

Aláhúzta: pénteken több fontos makroadatot is publikálnak az Egyesült Államokban, ezért vélhették úgy a befektetők, hogy érdemesebb pozíciójukat még csütörtökön zárni, mivel az erős ellenállások áttörése esetén egy nagyobb erősödés is jöhet a magyar börzén.

A Mol 20 forinttal, 0,11 százalékkal 17.800 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 59 forinttal, 1,04 százalékkal 5.749 forintra nőtt, forgalmuk 15,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 0,84 százalékkal 710 forintra csökkent, forgalma 839,9 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 500 forinttal, 1,23 százalékkal 41.250 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

Az Egis 141,4 millió forintos forgalom mellett 50 forinttal, 0,26 százalékkal 19.200 forintra esett.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.999,62 ponton zárt csütörtökön, ez 5 pontos, 0,25 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×