eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az Európai Bizottság támogatná a Déli Áramlat projektet is

A Nabucco gázvezeték változatlanul elsőbbséget élvez az Európai Unió energiapolitikájában, ám a közösség támogatná a Déli Áramlatot is - fejtette ki egy szófiai energetikai fórumon az Európai Bizottság energiaügyekben illetékes tagja.

Günther Oettinger leszögezte: az EU számára fontos a déli folyosó, azaz, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsen a Kaspi-tenger és a Közel-Kelet térségével. Ebben kulcsszerepet játszik a Nabucco vezeték, de az EU kész támogatni más vezetékeket is.

Oettinger egyebek mellett a Grúziát Európával összekötő Fehér Áramlatot, az Olaszországba Törökországon és Görögországon át azeri gázt szállító ITGI vezetéket, valamint a Görögországból Olaszországba haladó adriai vezetéket említette, majd hozzátette: "nem állunk a Déli Áramlat útjába, s támogatjuk is azzal a feltétellel, hogy eleget tesz a biztonságra vonatkozó műszaki feltételeknek".

A visegrádi országok múlt heti budapesti csúcstalálkozóján elfogadott közös
zárónyilatkozatban egyebek mellett az is szerepel, hogy Bulgária, Horvátország, Magyarország, Szerbia és Szlovénia az Oroszország által szorgalmazott Déli Áramlat projektben is részt vesznek, és ennek révén alternatív útvonalon is forrásokhoz juthatnak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×