eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Összevont uniós segélybank?

Összevonná egy pénzintézetben több európai pénzintézet európai unión kívüli támogatási tevékenységét Michel Camdessus, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt elnöke.

A francia szakembert két évvel ezelőtt bízták meg azzal, hogy egy szakértőcsoport élén vizsgálja meg, hogyan lehetne kiterjeszteni, javítani az EU saját befektetési pénzintézetének, az Európai Beruházási Banknak (EIB) a tevékenységét.

Most nyilvánosságra hozott jelentésükben a szakértők egyebek között azt javasolták, hogy vonják össze az EIB, az Európai Bizottság, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) unión kívüli fejlesztési tevékenységét. Ez szerintük látványosabbá tenné az EU világelső támogatási politikáját, emellett nagyobb szakértelemmel és eszközrendszerrel rendelkezhetne, mint az intézetek külön-külön.

Camdessusék azt is javasolják, hogy növeljék az EIB rendelkezésére álló eszközöket, illetve hangolják össze a bank tevékenységét még jobban az unió fő beruházási törekvéseivel.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×