eur:
395.03
usd:
365.46
bux:
65440.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Gazprom eltökélt a két hatalmas gázvezeték megépítésében

A Gazprom nem tesz le az Északi és a - Magyarországon is áthaladó - Déli Áramlat gázvezetékek építéséről annak ellenére sem, hogy a megválasztott ukrán államfő visszatért ahhoz az elképzeléshez, hogy nemzetközi konzorciumot hozzanak létre az ukrajnai gázvezeték-rendszer irányítására és fejlesztésére - jelentette ki Alekszandr Medvegyev, a Gazprom igazgató tanácsának helyettes elnöke.

Mint a Russia Today elnevezésű orosz tévének kijelentette, a Gazprom tudomásul vette, hogy Viktor Janukovics megválasztott ukrán elnök szeretne visszatérni a konzorcium gondolatához, és majd megnézi, milyen javaslatot kap erre nézve.

Medvegyev ugyanakkor leszögezte: "mindentől függetlenül az Északi és a Déli Áramlat gázvezetékek építése folytatódik, mert a gázszállítási útvonalak diverzifikálásának nincs alternatívája. Az Északi Áramlat építése áprilisban kezdődik, és a Déli Áramlaton 2015-ben megindul a gáz".

A két vezeték építésének célja a volt Szovjetunió tagállamainak, s ezen belül is első sorban a már többször gondot okozó Ukrajnának az elkerülése, és együttes kapacitása nagyjából megfelel az ukrajnai vezetékrendszerének. Az Északi Áramlaton évi 55 milliárd köbméter orosz földgáz jut egyenesen Németországba, a Déli Áramlaton több mint 60 milliárd köbméter kerül a Fekete-tengeren, Bulgárián, és többek között Magyarországon át Ausztriába, illetve Olaszországba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×