Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Reiner Schränkler a Budapest Airport új elnöke

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Reiner Schränklert választották meg a Budapest Airport Igazgatótanácsának elnökévé a Ferihegyi repülőteret üzemeltető vállalat legfőbb döntéshozatali testületének ülésén. Elődje, Reinhard Kalenda 2009. december 31-távozott a HOCHTIEF AirPorttól.

A Budapest Airport közleménye szerint a 46 éves Reiner Schränkler vállalati vezetést és közigazgatást tanult. 1990 és 2005 között a befektetési bankszektorban dolgozott, 1993 óta Londonban. 1997 és 2005 között a Citigroupnál állt alkalmazásban, főként építőipari, gépipari, infrastrukturális, szállítási és a média beruházások területén.

Reiner Schränkler 2005-ben csatlakozott a HOCHTIEF-hez. Igazgatósági tagként ő felelős a HOCHTIEF Concessions AG vállalat repülőtéri üzletágáért. Emellett a HOCHTIEF AirPort Capital GmbH & KGaA (HTAC) befektetői társulás vezérigazgatója, valamint a düsseldorfi és a hamburgi repülőtér felügyelőbizottsági tagja (Mindkét repülőtér a HOCHTIEF AirPort csoport része). 2010. február 15-től pedig a Budapest Airport Zrt. elnöke.

Megválasztása után nem sokkal Reiner Schränkler hangsúlyozta, hogy a Budapest Airport tavaly a világ légiközlekedését sújtó nehézségek ellenére is tovább javította hatékonyságát és nagyszerűen kihasználta az adottságaiban rejlő fejlődési lehetőségeket. Mint mondtam biztos abban, hogy a Budapest Airport Magyarország legfontosabb nemzetközi repülőtereként hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez és változatlanul a hazai idegenforgalmi piac jelentős szereplője marad.

A Budapest Airport Igazgatótanácsának ülésén két további tagot választottak a testületbe dr. Kákosy Csaba korábbi közlekedési miniszter és Konrad Kreuzer, az E.ON Magyarország elnöke személyében.