eur:
393.25
usd:
368.05
bux:
65956.65
2024. április 24. szerda György

Milyen fejlesztések várhatóak az autóiparban?

Az üzemanyag fogyasztás csökkentésére koncentrálnak leginkább a jövőben a nagy autógyárak - ez derült ki a KPMG globális felméréséből. A tanácsadó cég magyarországi leányvállalatának partnere, Rózsai Rezső szerint a következő évek nyertesei a nagy tőkeerővel rendelkező cégek lehetnek.

Kiemelten fontos lehet az üzemanyag-hatékonyság az új autót vásárlóknak, mivel a KPMG felmérése szerint a következő öt évben elsősorban ennek alapján hozzák majd meg döntéseiket a vevők.

A cég magyarországi leányvállalatának partnere az InfoRádiónak azt mondta a világ 200 vezető autóipari és beszállító cége körében végzett felmérés szerint 94 százalék a technológiai újítások közül az üzemanyag-hatóság irányába történő elmozdulást nevezte meg. Rózsai Rezső közölte, a gyártóknak különböző emissziós kvótákat kell betartaniuk, és ezek könnyen elérhetők az üzemanyag-hatékonyság révén.

A megkérdezettek a következő öt évben a hibrid meghajtású autók eladásának növekedését várják, ezt követik az egyéb alternatív üzemanyaggal működő járművek, az olcsó, vagy újonnan bevezetett autók, a hagyományos autók, a terepjárók és a kisteherautók.

A válaszadók 85 százaléka arra a kérdése, hogy melyik alternatív üzemanyag gyakorolhatja a legnagyobb hatást az iparágra a következő öt évben, a hibrid üzemanyag-rendszereket sorolta az első helyre, ezt követi az akkumulátoros és az üzemanyagcellás rendszer, megelőzve a biodízellel működő motorokat.

A felmérés alapján a következő öt évben a nemzetközi piaci részesedés nyertesei különböző új, kínai és indiai gépjárműgyártók lehetnek, illetve várhatóan olyan globális szereplők is tovább növekedhetnek, mint a Kia/Hyundai, Toyota, Honda vagy a Volkswagen. A Ford a válaszadók szerint jóval nagyobb piaci részesedést ér el 2010-ben mint tavaly, míg a General Motors és a Chrysler a várakozások szerint az alsó szegmensben marad idén is.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×