Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Palócz Éva: Egymillió helyett már 100-200 ezer új állás is hasznos lenne

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor évértékelő beszédében az erős kormányról, az állami szabályozó szerep erősítésének szükségességéről beszélt. A Fidesz elnöke szerint a következő 10 évben egymillió új munkahelyet kell teremteni. Palócz Éva, a Kopint-Tárki kutatóintézet vezérigazgatója azt mondta, a Fidesz elnöke irányokat vázolt fel, amelyeket a párt a gazdaságpolitikában valószínűleg alkalmazni akar.

Orbán Viktor évértékelőjében kevés konkrétum hangzott el gazdasági értelemben, de nem is ez volt a célja a beszédnek - mondta az InfoRádiónak Palócz Éva. A Kopint-Tárki kutatóintézet vezérigazgatója szerint a Fidesz elnöke irányokat vázolt fel, amelyeket a párt a gazdaságpolitikában valószínűleg alkalmazni akar, de nem voltak részletek, amelyekbe bele lehetne kapaszkodni.

Sok baj van az állam szabályozó és az üzleti környezetet alakító szerepével - vélekedett Palócz Éva, aki szerint így az évértékelőben elhangzott erős államra vonatkozó kijelentés a szabályok betarthatóságát, betartatását és egyértelműségét célozza meg.

A vezérigazgató kiemelte: az egymillió új munkahely megteremtésére vonatkozó ígéret szimbolikusan vehető figyelembe. Alacsony a foglalkoztatás szintje, az 1990-es évek elején elveszett egymillió állás nem került meg. Nehéz lenne egymillió új munkahelyet teremteni, de már 100-200 ezer új állás is hasznos lenne - vélekedett Palócz Éva.

Hanganyag: Kaputa Júlia