eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Rozgonyi Krisztina a Nemzeti Hírközlési Hatóság új elnöke

Bajnai Gordon miniszterelnök február 1-jei hatállyal Rozgonyi Krisztinát nevezi ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa elnökévé - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

A szakember a január 31-ével távozó Pataki Dániel helyét veszi át.

Rozgonyi Krisztina 2004 óta tagja, 2006 ősze óta pedig alelnöke az NHH Tanácsának. Az új elnök megbízatása 2013. december 31-ig szól.

Az új vezető célja, hogy az NHH megőrizze szakmai függetlenségét, hírnevét és továbbra is az egyik példamutató intézménye maradjon a magyarországi szabályozói szektornak - idézi a közlemény Rozgonyi Krisztinát.

Az elnök közölte: továbbra is fontos feladat a digitális átállás irányítása, valamint folytatják az újgenerációs szolgáltatások piacra lépését és elterjedését célzó szabályozási gyakorlat kialakítását, ezenkívül hangsúlyt fognak helyezni a tudatos fogyasztás feltételeinek kialakítására is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×