Inforádió

Meghallgatom Élő adás

BKIK: a kormány nem biztosítja az elektronikus rendszert

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) arra kéri a kormányt, hogy haladéktalanul biztosítsa az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény betartásához szükséges elektronikus rendszert. A kormányszóvivő cáfolja a BKIK állítását, szerinte ugyanis működik az elektronikus rendszer.

A BKIK, MTI-hez kedden eljutatott közleménye szerint nem működik a törvény által 2010. január 1-től alkalmazandó egyéni vállalkozói tevékenység megkezdéséhez, módosításához, megszüntetéséhez rendelt elektronikus rendszer.

A vállalkozói érdekképviselet tájékoztatása szerint a kamaránál már jelentkeztek olyan vállalkozók, akik szerették volna módosítani a vállalkozáshoz kapcsolódó adataikat, de a kormányzati honlapon a szükséges informatikai rendszer nem érhető el.

A kamara kitér arra, hogy a 2009. december 31-ig élő jogszabályt az új törvény hatályon kívül helyezte a korábbi ügyintézési lehetőséget, így most az a helyzet állt elő, hogy az állampolgár nem élhet alkotmányos jogával, nem tud egyéni vállalkozó lenni.

Szollár Domokos kormányszóvivő közleményében ugyanakkor arról számolt be, hogy az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvényhez, valamint annak végrehajtási rendeleteihez kapcsolódó, 2010. január 1-jétől működő elektronikus szolgáltatások elérhetőek a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala oldaláról.

A nagyobb elérés és a jobb színvonalú szolgáltatás érdekében ezen szolgáltatások szerdától elérhetővé válnak a www.magyarorszag.hu oldalról is - fűzi hozzá a kabinet képviselője.

Hanganyag: Farkas Dávid