eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Cafeteria: amit még az idén érdemes beszerezni

Még ebben a hónapban érdemes BKV-bérletet, vagy hideg étkezési és kultúrautalványt beszerezniük a cégeknek, hogy még az idei szabályok szerint adózzanak azok után - mondta az InfoRádiónak az RSM-DTM adótanácsadó cég vezérigazgatója. Kalocsai Zsolt hozzátette: ezzel akár 30 százalékos megtakarítás is elérhető.

Lényeges, a béren kívüli juttatásokat érintő változások lépnek életbe januártól, ezért a munkáltatóknak - amennyiben ebben az évben nem merítették ki az adómentesen adható keretet - érdemes még decemberben megvásárolniuk a dolgozóiknak például az éves BKV-bérletet. Ez esetben ugyanis a juttatás után még nem kell adót fizetni - mondta az InfoRádiónak az RSM-DTM vezérigazgatója.

Kalocsai Zsolt hozzáette: fontos, hogy a hideg- és melegétel-utalvány, illetve a kultúrautalvány csak akkor adómentes, ha még idén átadják a munkavállalóknak, akik 2010-ben is felhasználhatják azokat.

A szakértő szerint a munkáltatóknak továbbra is érdemes béren kívüli juttatásokat adniuk a dolgozóiknak: 30 százalékos, vagy annál is nagyobb megtakarítást érhetnek el, ha a kedvezményes, 25 százalékos adókulccsal terhelt elemek közül válogatnak, ahelyett, hogy bér formájában adnák oda ugyanazt az összeget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×