eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Népszerű lehet a tartós befektetési szerződés

Népszerű lehet a 2010 januárjától startoló úgynevezett tartós befektetési szerződés - véli a Pioneer Alapkezelő vezérigazgatója. Vizkeleti Sándor azt mondta: az a tapasztalata, hogy egyre erősebb lesz a megtakarítási hajlandóság.

Akinek volt némi megtakarítása, az a válság kitörése után főleg bankbetétben gondolkodott - mondta a Pioneer Alapkezelő vezérigazgatója. Vizkeleti Sándor hozzátette: egyrészt mert magas kamatokat kínáltak a pénzintézetek, másrészt mert az sokkal biztonságosabbnak tűnt abban az időszakban. Ugyanakkor a jegybanki alapkamat fokozatosan csökken, és 6-7 százalékos szint körül, mint ami most is jellemző, a kisbefektetők és magánszemélyek is alternatívát keresnek.

Az alapkezelő vezérigazgatója azt tapasztalta, hogy a tőkeáramlás már megindult a kötvényalapok és a pénzpiaci alapok felé. Vizkeleti Sándor szerint a megtakarítási hajlandóság egyértelműen nőni fog, és vannak olyan konstrukciók is, amelyek az egészen kis pénzűeknek is lehetőséget jelentenek, ilyen például a tartós befektetési számla, amely 2010 januárjától indul, itt az éves minimum limit 25 ezer forint.

A tartós befektetési számla 3 év után 10 százalékos kamatadó kedvezményt ad, 5 év után pedig kamatadó mentességet. A Pioneer Alapkezelő vezérigazgatója szerint a legtöbb bank kitalál majd erre valamilyen konstrukciót, kérdés csak az, hogy már január elsejétől, vagy később indulnak ezekkel az új termékekkel. A tartós befektetési szerződés technikailag két számlát jelent majd, egy pénzforgalmi, és egy értékpapírszámla, az előbbire kerül a megtakarított összeg, amelyből vásárolhat, de az már az értékpapírszámlára kerül.

Szerző: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×