eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Akiknek nem éri meg visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe

Az életkoron kívül érdemes más tényezőket is figyelembe venni annak mérlegelésekor: megéri-e visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe. Ilyen tényező lehet az iskolai végzettség, a munkaerőpiaci státusz - hangsúlyozta az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár elnöke. Fórizs Sándor azt mondta: mintegy 120 ezer embert érint ez a lehetőség, akiknek a nagyobb része jobban jár, ha visszalép.

Idén december 31-ig léphetnek vissza a tisztán állami nyugdíjrendszerbe az 53 év felettiek. Az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár elnöke szerint a 120 ezer érintett nagy részének megéri visszalépni, akadnak azonban olyanok, akik jobban járnak, ha magánnyugdíjpénztári tagok maradnak. Főleg a férfiak, a magas iskolai végzettségűek, a magas státuszúak számára érdemes maradni.

Az életkor, a nem, az iskolai végzettség, a munkaerőpiaci státusz mellett mérlegelés tárgya lehet az is, hogy a magánnyugdíjpénztári befizetés örökölhető, azaz életbiztosításszerű jogviszonyt jelent.

A szakember elmondta azt is: a válság az idősek felhalmozását nem érintette olyan mértékben, mint a fiatalokét, az 1956 előtt születettek befizetéseit ugyanis a kiegyensúlyozott portfolióban kezelik. Itt a reálhozamok nem fordultak negatívba, sőt némi pozitívum keletkezett.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×