eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lemondott a Bankszövetség elnöki tisztéről Felcsuti Péter

Lemondott a Bankszövetség elnöki tisztéről Felcsuti Péter. Az új elnök megválasztásáig a bankszövetség elnöksége Patai Mihály alelnök vezetésével folytatja munkáját - derült ki a Bankszövetség közleményéből.

A Raiffeisen Bank vezérigazgatója bejelentését azzal indokolta: "a bankszakma egyes stratégiai kérdéseiben képviselt álláspontom jelentősen eltér a Bankszövetség néhány meghatározó tagjának véleményétől".

A közleményből az nem derül ki, hogy a bankok magatartási kódexével kapcsolatos-e a véleménykülönbség.

Felcsuti Péter az MTI érdeklődésére nem kívánt semmit hozzátenni a szűkszavú közleményhez.

A Magyar Bankszövetség elnöksége tudomásul vette dr. Felcsuti Péter lemondását. Az elnökség megköszönte az elnök eddigi tevékenységét és október 7-re összehívta a rendkívüli testületi ülést október 7-re összehívta, melynek feladata a Bankszövetség elnökének megválasztása - derül ki a szervezet közleményéből, amely szerint az új elnök megválasztásáig a bankszövetség elnöksége Patai Mihály alelnök vezetésével folytatja munkáját.

A Magyar Bankszövetség testületi ülése 2008. április 25-én választotta elnöknek 3 évre Felcsuti Pétert. Az előző elnök, Erdei Tamás, aki 12 évig töltötte be ezt a tisztséget, mandátumának lejárta után nem kívánta újra jelöltetni magát a posztra.

Az 1989-ben megalakult Bankszövetség szakmai érdekképviseleti szervezet, amelynek jelenleg 44 bank és pénzintézet a tagja - olvasható a szövetség honlapján. A szövetség legmagasabb fóruma a testületi ülés, amelyen minden tagbankot az első számú vezetője képvisel egy szavazati joggal. A testületi ülés választja meg három évre az elnökség tagjait az ügyek operatív vitelére.

A Bankszövetség elnöke dönthet és intézkedhet a testületi ülések közötti időszakban az elnökség hatáskörébe tartozó, de nem halasztható kérdésekben. Az elnök tartja a kapcsolatot az állami szervezetekkel, a társadalmi és más érdekképviseleti szervekkel, és a nemzetközi szakmai szervezetekkel.

A Bankszövetség szakértők bevonásával rendszeresen részt vesz mindazon törvények, jogszabályok, programok kidolgozásában, véleményezésében és egyeztetésében, amelyek közvetve vagy közvetlenül érintik a bankszektort. A szövetség véleményezi a Magyar Nemzeti Bank monetáris szabályozásának tervezetét, és szorosan együttműködik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével (PSZÁF).

A szövetség az 1999-es etikai kódex helyett 2008 áprilisában újat fogadott el, amelynek betartásán az etikai bizottság őrködik. A Bankszövetség tagjaira nézve kötelező érvényű etikai kódex célja az - olvasható a szövetség honlapján -, hogy a tagok az egymás közötti kapcsolataikban, az üzletvitelükben és a pénzügyi szolgáltatásaik nyújtása során az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva tisztességes, etikus magatartást tanúsítsanak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×