eur:
394.4
usd:
370.66
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Nem lettek olcsóbbak a használt autók

Hatalmas készletek halmozódtak fel a használtautó-kereskedésekben - mondta Az autó című szaklap rovatvezetője az InfoRádiónak. Karner Miklós hozzátette: már több kereskedés is bezárt, és további csődök várhatóak, emellett felerősödik az a korábbi tendencia, hogy használt autót a magánszemély közvetlenül magánszemélynek ad el.

Senki nem számított arra, hogy drágulni fognak a használt autók, márpedig ez történt - mondta az InfoRádiónak Az autó című szaklap rovatvezetője, aki szerint egy 2003-as vagy egy 2004-es kocsit tavaly és idén is ugyanannyiért adták, vagyis hiába öregedett egy évet a jármű, nem csökkent az ára.

Karner Miklós hozzátette: a kevés kilométeres, ellenőrzött előéletű, jó állapotú autók a keresettek. Ezeket nagyon jó áron kínálják, de kevés van belőlük a piacon, mert azok, akik 4-5 évente lecserélték az autóikat, most kivárnak és nem vesznek újat.

A rosszabb állapotú autókból ugyanakkor sok ezer van készleten, ám ezeket szinte lehetetlen most eladni - véli a szakértő, aki elmondta: hiába sok a használt autó, a kereskedések továbbra is beveszik azokat új autó vásárlásakor, mert ez jó vevőcsalogató módszer.

A csak használt autókat árusító kereskedésekben 4-5 hónapja ugyanaz a kínálat - tette hozzá Karner Miklós, aki szerint újra felerősödhet az a korábbi tendencia, hogy régebbi kocsikat magánszemély közvetlenül magánszemélytől vesz. Ez olcsóbb, hiszen nincs rajta a kereskedő haszna - ez az egyik oka a jelenségnek, a másik pedig az, hogy kevesen vesznek fel hitelt, inkább készpénzzel fizetnek.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×