eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Féléves csúcson járt a forint - meddig tart ki a trend?

267-268 forintig erősödött a magyar fizetőeszköz az euróval szemben péntek délutánra. A kedvező nemzetközi befektetői hangulattal magyarázható, hogy a forint az év elején mért szintekig erősödött - mondta el a Portfolio.hu elemzője.

Nemzetközi okokkal magyarázható a forint csaknem féléves csúcsa az euróval és a svájci frankkal szemben - mondta az InfoRádiónak a Portofolio.hu elemzője. Pénteken délután az euró jegyzése 267-268 forinton állt, utoljára július első két napján és az idei év első napjaiban járt ezen a szinten az árfolyam. Napközben 266,50 forintnál is járt az árfolyam, január első napjai óta az idén először.

Weinhardt Attila kiemelte: az elmúlt hetekben egyre bizakodóbb volt a nemzetközi befektetői hangulat, ezt az Egyesült Államokból érkező, a vártnál jobb tőzsdei gyorsjelentési adatok, a makrogazdasági indikátorok, és a kínai gazdasági növekedéssel kapcsolatos adatok okozták. Ez a régió összes devizáját erősítette az elmúlt hetekben.

Hogy egy trendszerű emelkedés látható a nemzetközi részvénypiacokon, vagy csak egy jelentős felpattanásról van szó, arról megoszlanak a vélemények - közölte az elemző.

Weinhardt Attila az óvatosan pesszimisták közé sorolta magát, és figyelmeztetett, hamarosan az amerikai munkanélküliség 10 százalék fölé emelkedik, míg a Fed elnöke is óvatosságra intett, így sok átgyűrűző tényező lehet még, vagyis a hangulat ismét gyorsan elromolhat.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×