Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Féléves csúcson járt a forint - meddig tart ki a trend?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
267-268 forintig erősödött a magyar fizetőeszköz az euróval szemben péntek délutánra. A kedvező nemzetközi befektetői hangulattal magyarázható, hogy a forint az év elején mért szintekig erősödött - mondta el a Portfolio.hu elemzője.

Nemzetközi okokkal magyarázható a forint csaknem féléves csúcsa az euróval és a svájci frankkal szemben - mondta az InfoRádiónak a Portofolio.hu elemzője. Pénteken délután az euró jegyzése 267-268 forinton állt, utoljára július első két napján és az idei év első napjaiban járt ezen a szinten az árfolyam. Napközben 266,50 forintnál is járt az árfolyam, január első napjai óta az idén először.

Weinhardt Attila kiemelte: az elmúlt hetekben egyre bizakodóbb volt a nemzetközi befektetői hangulat, ezt az Egyesült Államokból érkező, a vártnál jobb tőzsdei gyorsjelentési adatok, a makrogazdasági indikátorok, és a kínai gazdasági növekedéssel kapcsolatos adatok okozták. Ez a régió összes devizáját erősítette az elmúlt hetekben.

Hogy egy trendszerű emelkedés látható a nemzetközi részvénypiacokon, vagy csak egy jelentős felpattanásról van szó, arról megoszlanak a vélemények - közölte az elemző.

Weinhardt Attila az óvatosan pesszimisták közé sorolta magát, és figyelmeztetett, hamarosan az amerikai munkanélküliség 10 százalék fölé emelkedik, míg a Fed elnöke is óvatosságra intett, így sok átgyűrűző tényező lehet még, vagyis a hangulat ismét gyorsan elromolhat.

Hanganyag: Kaputa Júlia