Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az állami szférában a válság ellenére lehet munkát találni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nincsenek elbocsátások, sőt felvétel van az állami tulajdonú vállalatoknál, ugyanakkor az átlagfizetés alacsonyabb az országos átlagbérnél - derült ki a Workania bérfizetési portál által összesített adatokból. A portál munkatársa, Ficza János azt mondta: a legjobban az információtechnológiával foglalkozó dolgozókat fizetik meg, míg az egészségügyben dolgozók keresik a legkevesebbet.

Az állami szektorban a válság idején továbbra is nagy a kereslet a munkaerő iránt - közölte az InfoRádióval a Workania munkatársa. Ficza János kifejtette: a hivatalokban, a kórházakban és az oktatás területén továbbra is toboroznak embereket, hiszen itt mindig szükség van munkaerőre.

Az állami tulajdonú cégeknél lévő átlagbér alacsonyabb az országos átlagbérnél, bruttó 188 ezer forint - mondta a bérfizetési portál által összesített adatok alapján Ficza János.

A legtöbbet a posztgraduális végzettséggel rendelkezők keresik, átlagosan 289 ezer forintos bruttó  bérre számíthatnak, míg egyetemi végzettséggel 268 ezer forint, főiskolaival 221 ezer forint, érettségivel 154 ezer forint az átlagfizetés.

A műszaki igazgatók kapják a legmagasabb fizetést, 665 ezer forintot, az ügyvezető igazgatók, a gazdasági és pénzügyi igazgatók, valamint a főosztályvezetők 500 ezer forint körüli bérre számíthatnak - emelte ki a Workania munkatársa.

Ficza János szólt arról is, hogy a legjobban az információtechnológiával foglalkozó dolgozókat fizetik meg, átlagosan 334 ezer forintot kapnak az ezen a területen dolgozók, míg az egészségügyben dolgozók 150 ezer forintos bérre számíthatnak.

A Workania munkatársa szerint elgondolkodtató, hogy a mozdonyvezetők bruttó bére 276 ezer forint, míg az állami szférában dolgozó pszichológusoké 188 ezer forint.

Hanganyag: Panulin Ildikó