eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Az állami szférában a válság ellenére lehet munkát találni

Nincsenek elbocsátások, sőt felvétel van az állami tulajdonú vállalatoknál, ugyanakkor az átlagfizetés alacsonyabb az országos átlagbérnél - derült ki a Workania bérfizetési portál által összesített adatokból. A portál munkatársa, Ficza János azt mondta: a legjobban az információtechnológiával foglalkozó dolgozókat fizetik meg, míg az egészségügyben dolgozók keresik a legkevesebbet.

Az állami szektorban a válság idején továbbra is nagy a kereslet a munkaerő iránt - közölte az InfoRádióval a Workania munkatársa. Ficza János kifejtette: a hivatalokban, a kórházakban és az oktatás területén továbbra is toboroznak embereket, hiszen itt mindig szükség van munkaerőre.

Az állami tulajdonú cégeknél lévő átlagbér alacsonyabb az országos átlagbérnél, bruttó 188 ezer forint - mondta a bérfizetési portál által összesített adatok alapján Ficza János.

A legtöbbet a posztgraduális végzettséggel rendelkezők keresik, átlagosan 289 ezer forintos bruttó  bérre számíthatnak, míg egyetemi végzettséggel 268 ezer forint, főiskolaival 221 ezer forint, érettségivel 154 ezer forint az átlagfizetés.

A műszaki igazgatók kapják a legmagasabb fizetést, 665 ezer forintot, az ügyvezető igazgatók, a gazdasági és pénzügyi igazgatók, valamint a főosztályvezetők 500 ezer forint körüli bérre számíthatnak - emelte ki a Workania munkatársa.

Ficza János szólt arról is, hogy a legjobban az információtechnológiával foglalkozó dolgozókat fizetik meg, átlagosan 334 ezer forintot kapnak az ezen a területen dolgozók, míg az egészségügyben dolgozók 150 ezer forintos bérre számíthatnak.

A Workania munkatársa szerint elgondolkodtató, hogy a mozdonyvezetők bruttó bére 276 ezer forint, míg az állami szférában dolgozó pszichológusoké 188 ezer forint.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×