Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A plázákat is kikezdte a válság

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Címek a mai gazdasági lapokból: A plazákat is kikezdte a válság. Háborítatlanul zajlik a rendszámbiznisz. Komor képet fest a Barclays az amerikai ingatlanpiacról.

A Napi Gazdaság azt írja: szokatlanul sok bezárt üzlettel találkozhatnak a plazák és a bevásárlóközpontok látogatói. Az üresedés önmagában nem meglepő, csakhogy olyan plazákban is elkezdődött a folyamat, ahová eddig csak kihalásos alapon lehetett bekerülni. Ráadásul nem csak az üzletek eltűnése jelent gondot, hanem a rendkívül nagy fluktuáció.

A Világgazdaság azt írja, a luxusautók 60 százaléka után nem fizetik meg az itthoni adókat. A hatóságok tehetetlenül asszisztálnak az egyre szaporodó külföldi rendszámmal járó autósokhoz, és még hozzávetőleges adatuk sincs arról, hogy hányan lehetnek a csalók. Főleg a felső kategóriás gépkocsik tulajdonosai kedvelik a külföldi rendszámot, hiszen egy drágább kocsi esetében akár 4 millió forintot is spórolhatnak az adó és az egyéb kiadások optimalizálásával.

A portfolió.hu a Bloomberget idézve azt írja: Meglehetősen negatív hangvételű elemzéssel rukkolt elő a Barclays Capital az amerikai ingatlanpiacot illetően, a befektetési bank várakozásai szerint az ingatlanárverések száma 2010 második felében éri el majd a csúcsot, míg a lakásárak 2010 végéig folyamatosan csökkennek. Egy elemzés szerint további áresés várható az elkövetkező években az amerikai lakáspiacon, az ingatlanárak az USA 20 legnagyobb városában 2010 végéig további 7%-ot eshetnek. A három éve tartó masszív lejtmenet következtében a 2006 júliusi csúcsról már 33%-ot zuhantak az amerikai lakásárak

Hanganyag: Litauszky Balázs