eur:
393.14
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

A plázákat is kikezdte a válság

Címek a mai gazdasági lapokból: A plazákat is kikezdte a válság. Háborítatlanul zajlik a rendszámbiznisz. Komor képet fest a Barclays az amerikai ingatlanpiacról.

A Napi Gazdaság azt írja: szokatlanul sok bezárt üzlettel találkozhatnak a plazák és a bevásárlóközpontok látogatói. Az üresedés önmagában nem meglepő, csakhogy olyan plazákban is elkezdődött a folyamat, ahová eddig csak kihalásos alapon lehetett bekerülni. Ráadásul nem csak az üzletek eltűnése jelent gondot, hanem a rendkívül nagy fluktuáció.

A Világgazdaság azt írja, a luxusautók 60 százaléka után nem fizetik meg az itthoni adókat. A hatóságok tehetetlenül asszisztálnak az egyre szaporodó külföldi rendszámmal járó autósokhoz, és még hozzávetőleges adatuk sincs arról, hogy hányan lehetnek a csalók. Főleg a felső kategóriás gépkocsik tulajdonosai kedvelik a külföldi rendszámot, hiszen egy drágább kocsi esetében akár 4 millió forintot is spórolhatnak az adó és az egyéb kiadások optimalizálásával.

A portfolió.hu a Bloomberget idézve azt írja: Meglehetősen negatív hangvételű elemzéssel rukkolt elő a Barclays Capital az amerikai ingatlanpiacot illetően, a befektetési bank várakozásai szerint az ingatlanárverések száma 2010 második felében éri el majd a csúcsot, míg a lakásárak 2010 végéig folyamatosan csökkennek. Egy elemzés szerint további áresés várható az elkövetkező években az amerikai lakáspiacon, az ingatlanárak az USA 20 legnagyobb városában 2010 végéig további 7%-ot eshetnek. A három éve tartó masszív lejtmenet következtében a 2006 júliusi csúcsról már 33%-ot zuhantak az amerikai lakásárak

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×