Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyetért az MSZP és a Fidesz a villamosenergiai kérdésekben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Villamos Művek sorsa és a hosszútávú áramvásárlási szerződések kérdésében is egyetért a Fidesz és az MSZP - közölte Podolák György, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának szocialista alelnöke. A testület fideszes tagja, Fónagy János szerint a hosszútávú áramvásárlási szerződések tompítják a kiugró áringadozást.

A Magyar Villamos Művek sorsa, a nukleáris, valamint a megújuló energia, és a hosszútávú áramvásárlási szerződések kérdésében is egyetértés van az MSZP és a Fidesz között - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Podolák György.

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának szocialista alelnöke kiemelte: a testületben közösen hozták létre a törvényeket, amelyek megalkották azt a feltételrendszert, amelyben a biztonságos energiaellátás működik. Ezekben a kérdésekben hosszú távon gondolkodik a parlament, és soha nem volt éles vita - hangsúlyozta az MSZP-s politikus.

Ellenzik ugyanakkor azt a vélekedést, hogy az árampiacon mindent apró részekre kellene feldarabolni - tette hozzá Podolák György.

A hosszútávú áramvásárlási szerződések 5-10 évvel ezelőtt hátrányosak voltak, korlátozták a versenyt, de a jelenlegi körülmények miatt ezek a megállapodások tompítják a kiugró áringadozást - vélekedett Fónagy János.

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának fideszes tagja kiemelte: nem igaz, hogy a hosszútávú áramvásárlási szerződések növelik az árakat.

A két legjelentősebb és egyben legolcsóbb áramot biztosító hosszútávú szerződés a paksi és a mátraaljai erőművel köttetett - fejtette ki.

Fónagy János közölte, hogy az MVM végigtárgyalta az erőművekkel az uniós kifogásokat, és a tíz szerződésből nyolcat úgy alakítottak át, hogy azok megfeleljenek a követelményeknek.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán