eur:
394.43
usd:
370.68
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nyomoznak a MÁV Cargo privatizációja ügyében

Lapértesülés szerint befolyással üzérkedés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a MÁV áruszállítási cége, a Cargo privatizációja ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda. Csécsi Soma, a szervezet helyettes szóvivője azt mondta: egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Nyomozást rendelt el befolyással üzérkedés gyanúja miatt a MÁV Cargo privatizációja ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda - értesült a Népszava. A szervezet helyettes szóvivője közölte, egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

A MÁV sajtófőnöke szerint a vállalat hivatalos értesítést kapott arról, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított a MÁV áruszállítási cége, a Cargo privatizációjával kapcsolatban

Kavalecz Imre ismét hangsúlyozta: a vasúttársaság törvényesen járt el a MÁV Cargo eladásában, és semmiféle kapcsolatban nincs és nem is volt az osztrák sikerdíj-ügyben érintett Geuronet Bt.-vel.

A MÁV-nál nem folytattak semmiféle lobbitevékenységet, a vasúttársaság visszautasítja az ezzel való gyanúsítgatást és azt, hogy bárki a MÁV Cargo nevéhez kapcsolja a "sikerdíj" ügyet - jelentette ki Kavalecz Imre.

A sajtófőnök utalt arra, hogy a verseny tisztaságát igazolja az is, hogy a vesztes pályázók egyike sem élt panasszal a döntés után.

A magánosítás ügyében február végén vizsgálatot indított a rendőrség, miután egy osztrák hetilap azt írta: egy 30 ezer forint törzstőkéjű, lobbicégként nem jegyzett magyar betéti társaság több mint 7 millió euró, vagyis csaknem 2 milliárd forint sikerdíjat kapott a nyertes Rail Cargo Ausztriától.

A MÁV kommunikációs igazgatósága akkor azt közölte: a vasúttársaság és a MÁV Cargo Zrt. nem ismeri az említett céget.

A január elején aláírt privatizációs szerződés értelmében az Osztrák Szövetségi Vasutakhoz tartozó Rail Cargo Austria és a GYSEV Zrt. konzorciuma 102 és fél milliárd forintot fizet a MÁV Cargo részvényeiért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×