Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyomoznak a MÁV Cargo privatizációja ügyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lapértesülés szerint befolyással üzérkedés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a MÁV áruszállítási cége, a Cargo privatizációja ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda. Csécsi Soma, a szervezet helyettes szóvivője azt mondta: egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Nyomozást rendelt el befolyással üzérkedés gyanúja miatt a MÁV Cargo privatizációja ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda - értesült a Népszava. A szervezet helyettes szóvivője közölte, egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

A MÁV sajtófőnöke szerint a vállalat hivatalos értesítést kapott arról, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított a MÁV áruszállítási cége, a Cargo privatizációjával kapcsolatban

Kavalecz Imre ismét hangsúlyozta: a vasúttársaság törvényesen járt el a MÁV Cargo eladásában, és semmiféle kapcsolatban nincs és nem is volt az osztrák sikerdíj-ügyben érintett Geuronet Bt.-vel.

A MÁV-nál nem folytattak semmiféle lobbitevékenységet, a vasúttársaság visszautasítja az ezzel való gyanúsítgatást és azt, hogy bárki a MÁV Cargo nevéhez kapcsolja a "sikerdíj" ügyet - jelentette ki Kavalecz Imre.

A sajtófőnök utalt arra, hogy a verseny tisztaságát igazolja az is, hogy a vesztes pályázók egyike sem élt panasszal a döntés után.

A magánosítás ügyében február végén vizsgálatot indított a rendőrség, miután egy osztrák hetilap azt írta: egy 30 ezer forint törzstőkéjű, lobbicégként nem jegyzett magyar betéti társaság több mint 7 millió euró, vagyis csaknem 2 milliárd forint sikerdíjat kapott a nyertes Rail Cargo Ausztriától.

A MÁV kommunikációs igazgatósága akkor azt közölte: a vasúttársaság és a MÁV Cargo Zrt. nem ismeri az említett céget.

A január elején aláírt privatizációs szerződés értelmében az Osztrák Szövetségi Vasutakhoz tartozó Rail Cargo Austria és a GYSEV Zrt. konzorciuma 102 és fél milliárd forintot fizet a MÁV Cargo részvényeiért.