eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Socor: A MOL-nak joga van az önvédelemhez

A MOL-nak joga van ahhoz, hogy megvédje magát egy barátságtalan megszállási kísérlettől - hangsúlyozta az OMV-MOL-vitát kommentálva a Harvard Egyetem Magyarországon tartózkodó vendégoktatója az InfoRádióban.

Vladimir Socor, aki a washingtoni székhelyű és Zbigniew Brzezinski volt amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó által alapított Jamestown Foundation munkatársa is, hozzátette: a MOL mintapéldája annak, hogy egy egykor állami kézben lévő vállalat is lehet nagyon sikeres a privatizálás után.

A MOL jelenleg Európa egyik leghatékonyabb olaj- és gázipari cége. Az OMV sokkal kevésbé hatékonyan működik, és a MOL-lal szemben számos alkalommal alulmaradt a finomítókért folytatott versenyben - közölte.

Vladimir Socor emlékeztetett arra, hogy az OMV részvényeinek egyharmada az osztrák állam kezében van.

Ráadásul az osztrák kormány, a hivatalos részvénycsomagon túl, kiváló nem hivatalos kapcsolatokat is ápol az OMV-vel. Emiatt teljesen ellentétes lenne a piacgazdasággal és a magyar fogyasztók érdekeivel a hatékony MOL és a kevéssé hatékony OMV egyesülése. Ez abszurditás - jelentette ki.

Nem azért privatizálták a MOL-t ilyen sikeresen, hogy aztán külföldi kormány vegye át - tette hozzá a professzor.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×